Begeleiding & Retraite

Ruim twintig jaar ervaring op het gebied van pastorale begeleiding, het verzorgen van bezinningsdagen, weekenden en het voorgaan in vieringen van afscheid (uitvaart), huwelijk en geboorte (doop).

Individuele begeleiding
U kunt een beroep op mij doen, wanneer u een gesprekspartner zoekt voor vragen die raken aan de fundamenten van uw leven. Vragen naar zin en betekenis, maar ook heroriƫntatie op leven en toekomst na een ingrijpende gebeurtenis.

Bezinningsdagen
Enkele keren per jaar bied ik bezinningsdagen en weekenden aan voor groepen. Voor deze dagen en weekenden geldt altijd dat het geen therapeutische bijeenkomsten betreft en dat er ook geen confrontaties met andere deelnemers plaatsvindt. U bent tijdens deze dagen dus met een groep, maar u komt voor u zelf.

Groepsretraite voor religieuzen
Sinds 2007 verzorg ik jaarlijks enkele retraites (vaak meerdaagse) speciaal voor kloosters, orden en congregaties. Deze retraites sluiten aan bij het jaarthema van de betreffende groep, of hebben bijbelse thema's die uitgewerkt worden tot een samenhangend programma. Uiteraard zijn de vragen en wensen van de groep uitgangspunt.

Rituelen en afscheid
Steeds meer mensen willen zelf vormgeven aan rituelen rond scharniermomenten in hun leven. De geboorte van een kind, een belofte van trouw of andere levensmarkeringen vragen om een ritueel dat aansluit bij de eigen beleving en levenservaring. Tegelijk overstijgt een ritueel je ook, het is groter dan alleen jij zelf. U wilt dat overstijgende ter sprake brengen en vormgeven maar weet niet zo goed hoe? Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we elkaars wensen en verwachtingen. Daarna besluit u of ik de geschikte persoon ben om een belangrijk moment in uw leven te begeleiden en mee vorm te geven.

Afscheid nemen is een ingrijpend en belangrijk moment. Er mag niets fout gaan, maar vooral moet het een moment zijn waarop u later met voldoening terugkijkt omdat het u geholpen heeft om een eerste begin te maken met verwerking van het verlies van een dierbare. U kunt een beroep op mij doen wanneer u iemand zoekt die in staat is alle wensen en gedachten samen te brengen in een evenwichtige ceremonie. U kunt bij mij terecht voor uitgesproken religieuze vormen, maar zeker ook meer levensbeschouwelijke en humanistische.

Tarieven
Vraag vrijblijvend informatie over de mogelijkheden en verschillende tarieven. Dat kan via het contactformulier op deze website.
Opdrachtgevers | Facebook | Bureau Mamre, Van Baerlestraat 42 3314 BJ Dordrecht | KvK 244075590000