Programma Mamre

b_320_0_16777215_00_images_mamre_capellaVacalis.jpeg
meditatief programma rond tekst en oude muziek

zondag 31 maart - 15.00 uur - Norbertinessen Oosterhout
vrijdag 5 april - 20.00 uur - Antonius Abt kerk Scheveningen
zaterdag 20 april - 16.00 uur - Stevenskerk Nijmegen

Theoloog Franck Ploum en Capella Vacalis o.l.v. Bram Verheijen bieden u een prachtig meditatief programma aan op inspirerende locaties. Uitgangspunt zijn een zestal evangelieverhalen die een belangrijke rol spelen in de vastentijd.

In een zes meditatieve overwegingen cirkelt Franck Ploum rond de teksten vanuit het leven van vandaag. Capella Vacalis omlijst het geheel met meerstemmige oude polyfone en Gregoriaanse zang.

Mijn ziel is geschokt’ is een programma dat in het teken staat van de weg naar Pasen. De veertigdagentijd is een periode van inkeer, bezinning en voorbereiding op het belangrijkste christelijke feest. Theoloog Franck Ploum verzorgt zes meditaties, waarin hij ingaat op thema’s als: Woestijn, Jezus en de Joodse traditie, Je lichaam als tempel van de ziel. De meditaties worden afgewisseld met prachtige polyfone zang.Capella Vacalis, o.l.v. Bram Verheijen, is in de zomer van 2009 ontstaan en specialiseert zich in muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Gregoriaans vormt de basis van het repertoire, daarnaast zingt Capella Vacalis voornamelijk 14- en 15e eeuwse Frans-Vlaamse en Spaanse polyfonie en oude muziek uit andere tradities. Zangers: Peter van Asselt, Peter van den Berg, Jan Willem Marcelis en Bram Verheijen.

Nieuws

Agenda

Opdrachtgevers | Facebook | Bureau Mamre, Van Baerlestraat 42 3314 BJ Dordrecht | KvK 244075590000